Το «ευχαριστώ» της Ρούλας Πισπιρίγκου στον Αλέξη Κούγια: «Δεν θα φύγει ποτέ από τις αίθουσες», είπε κλαίγοντας
Σήμερα η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου καταθέτει την πρότασή της σχετικά με την ενοχή ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των παιδιών της, Ίριδας και Μαλένας Δασκαλάκη.
Η διαδικασία διεξάγεται σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, καθώς μόλις μία ημέρα πριν τελέστηκε η κηδεία του βασικού συνηγόρου υπεράσπισής της, Αλέξη Κούγια.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου εξέφρασε τα συλλυπητήριά της, λέγοντας: «Θέλω να εκφράσω και προσωπικά και εκ μέρους της έδρας τα θερμά μας συλλυπητήρια».
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία εμφανώς συγκινημένη μίλησε για τον δικηγόρο της, τον οποίο χαρακτήρισε προστάτη της.
«Εγώ θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί από εδώ μου δίνεται το βήμα, το δεύτερο σπίτι του. Εγώ θα μιλήσω σαν την τελευταία πολύκροτη υπόθεση που ανέλαβε. Ως το τελευταίο τηλεφώνημα που μίλησε… Δεν ήμουν πλέον εντολέας. Ήμουν κάτι άλλο για εκείνον. Είχαμε αναπτύξει μια σχέση… όχι φιλική, κάτι παραπάνω. Ήταν σαν προστάτης μου», ανέφερε η κατηγορούμενη με δάκρυα στα μάτια.
Συνεχίζοντας, θυμήθηκε την πρώτη ημέρα που ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπισή της, λέγοντας: «Την πρώτη ημέρα που διάβασε τη δικογραφία μου λέει ‘θα παλέψω γιατί είσαι αθώα’. Αυτό για μένα ήταν… να το ακούς από τα χείλη του Κούγια, που όλοι ξέρουμε τι ήταν ο Κούγιας, πάνω από 1.000 ανθρωποκτονίες».
Αναφερόμενη στο τελευταίο τους τηλεφώνημα, αποκάλυψε: «Στο τελευταίο τηλεφώνημα μετά την απολογία, η τελευταία καληνύχτα που μου είπε ήταν την ημέρα που τελείωσα την απολογία μου. Δεν τον ξανάκουσα… Είναι εδώ και θα είναι παρών πάντα και ακούει τα πάντα. Δε θα φύγει ποτέ από τις αίθουσες. Η πρώτη αγκαλιά εκεί που πήγε ήταν με τους γονείς του και η δεύτερη με τα παιδιά μου. Θα παλέψει από εκεί για τη δικαίωση. Ευχαριστώ πολύ κύριε Κούγια».
Μετά την ομιλία της, επέστρεψε στη θέση της, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.
Η εισαγγελέας της έδρας, πριν ξεκινήσει την αγόρευσή της, εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά της και τόνισε: «Το δικαστήριο χρειάστηκε να εντρυφήσει σε δύσκολα ιατρικά θέματα για τα οποία πολλές φορές οι ίδιοι δεν μπορούσαν να απαντήσουν και οι απαντήσεις μας εξέπληξαν».