Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών
Η είδηση του θανάτου του Μανώλη Λιδάκη έχει συγκλονίσει τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους θαυμαστές του, καθώς ο αγαπημένος τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στην Κρήτη.
Ο 65χρονος ερμηνευτής είχε μετακομίσει πρόσφατα στο σπίτι ενός φίλου του, προκειμένου να αναρρώσει από τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης εντοπίστηκε νεκρός σε ένα κατάλυμα στις Κάτω Γούβες.
Ακολουθούν εικόνες από τον χώρο όπου βρέθηκε ο αγαπημένος τραγουδιστής.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε αναφερθεί στην κατάσταση της υγείας του, γράφοντας:
«Αγαπημένοι μου φίλοι και συνάνθρωποι, σήμερα έγινε το χειρουργείο. Έκανα τοπική αναισθησία και παρακολούθησα την αρθροπλαστική. Θέλω να ευχαριστήσω τον εξαιρετικό επιστήμονα Γεώργιο Κουβίδη, τα αδέλφια μου, Γιάννη και Χαρά, το προσωπικό του ΠΑΓΝΗ και τον υπουργό Υγείας. Έδειξε απίστευτο ενδιαφέρον. Ναι, καλά διαβάσατε, ετοιμάζομαι να επιστρέψω στην κανονικότητα. Να είστε καλά και να υγιαίνετε!»
Η πορεία του Μανώλη Λιδάκη
Ο Μανώλης Λιδάκης γεννήθηκε το 1960 στο Ηράκλειο Κρήτης και από μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική. Σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στην κιθάρα, τα πνευστά και τη θεωρία της μουσικής. Μεταξύ 1970 και 1977, υπήρξε μέλος της φιλαρμονικής του Ηρακλείου, παίζοντας ευφώνιο και τρομπέτα.
Το 1982 μετακόμισε στην Αθήνα, όπου συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή «Να η Ευκαιρία» και υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία. Έτσι ξεκίνησε η επαγγελματική του πορεία στο τραγούδι, έχοντας προηγουμένως εμφανιστεί σε ταβέρνες, μπουάτ και μουσικές σκηνές σε Αθήνα, Κρήτη και Σέρρες μαζί με τον αδερφό του.
Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, «Μετά Από Σένα», σε μουσική του Γιώργου Κατσαρού, ενώ συμμετείχε και σε άλλες δισκογραφικές δουλειές, όπως το «Μίλα μου απλά» και το «Ρεπορτάζ» του Γιάννη Μαρκόπουλου.
Το 1988 υπέγραψε συμβόλαιο με τη Sony Music, αποκτώντας μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, ιδιαίτερα με τον δίσκο «Ούτε που Ρώτησα» το 1990. Ακολούθησαν πολλές επιτυχημένες συνεργασίες και άλμπουμ που τον καθιέρωσαν στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι. Παράλληλα, είχε ασχοληθεί και με την κρητική μουσική, διασκευάζοντας παραδοσιακά ριζίτικα και άλλα τραγούδια, όπως στον δίσκο «Κόκκινο Ακρογιάλι».
Ο ίδιος είχε αναφέρει πως σημαντικές επιρροές του υπήρξαν καλλιτέχνες όπως ο Ξυλούρης, ο Μπαξεβάνης, ο Αηδονίδης, ο Καζαντζίδης, ο Μπιθικώτσης, αλλά και η Μοσχολιού, η Χαρούλα Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη.
Το 2001 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Υλικό Ονείρων», με τη συμμετοχή των Γιώργου Ανδρέου, Λάκη Λαζόπουλου, Κώστα Λειβαδά, Σωκράτη Μάλαμα και Άλκη Αλκαίου. Το ομότιτλο τραγούδι, ένα ντουέτο με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, είχε εμπνευστεί από την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ.
Το 2007 συνεργάστηκε με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη σε ένα αφιέρωμα στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία του δίσκου «4 Θεατρικοί Μύθοι», που περιλάμβανε μουσική για θεατρικά έργα όπως «Ματωμένος γάμος», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Καπετάν Μιχάλης» και «Ο Κύκλος με την Κιμωλία».
Το 2008 υπέγραψε συμβόλαιο με τη Legend και την ίδια χρονιά συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Μπάμπη Στόκα στο Κέντρο Αθηνών. Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Μη μου γκρεμίζεις το όνειρο», κυκλοφόρησε το 2009 και περιείχε συνεργασία με τον Παντελή Θαλασσινό.