Πολλή συζήτηση έχει γίνει για το ενδεχόμενο να «προταθεί ως ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας». Ωστόσο, ο ίδιος ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, δηλώνοντας ότι «δεν είναι στις προθέσεις του».
«Απέχω από αυτή τη συζήτηση η οποία εκτός όλων των άλλων είναι και άκαιρη. Η χώρα έχει Πρόεδρο», τόνισε ο κ. Δένδιας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», κλείνοντας έτσι τις φήμες. Όταν ερωτήθηκε για την προέλευση του νέου Προέδρου, ο ίδιος υποστήριξε ότι θα «πρέπει να είναι ένα πρόσωπο ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής αποδοχής».
Οι φήμες για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, που ενισχύθηκαν μετά το δείπνο του με τον Πρωθυπουργό στην Κρήτη, διαψεύστηκαν, παρόλο που υπήρχαν εικασίες για συζητήσεις περί της Προεδρίας. Αν και η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο από το ζήτημα της εκλογής Προέδρου, χρειάζεται ένα πρόσωπο που θα ενώνει διάφορους πολιτικούς χώρους.
Ο Πρωθυπουργός, από την πλευρά του, παραμένει αινιγματικός, δηλώνοντας ότι η συζήτηση θα γίνει «στις αρχές του 2025», ενώ άφησε ανοιχτά τα ενδεχόμενα σχετικά με την πολιτική προέλευση του επόμενου Προέδρου, λέγοντας ότι «είμαστε πάνω από τις ταμπέλες της δεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς».
Μέσα στην κυβερνητική παράταξη, έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα, με τον νυν Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, να φαίνεται ως ο επικρατέστερος υποψήφιος. Παράλληλα, έχει συζητηθεί το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος, παρόλο που έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την Προεδρία. Επίσης, αναφέρονται και ονόματα όπως αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου, αν και δεν είναι σαφές αν ο ίδιος ενδιαφέρεται.
Η επιλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας παραμένει ένα δύσκολο ζήτημα, το οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί με προσοχή, καθώς είναι αναγκαίο το πρόσωπο αυτό να έχει «υπερκομματικά χαρακτηριστικά».