Το λούνα παρκ που λειτουργούσε στο πλαίσιο της εμποροπανήγυρης στα Γρεβενά, με άδεια από τον τοπικό δήμο, έκλεισε μετά από την παρέμβαση του πατέρα του 19χρονου Γιάννη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο Πευκοχώρι τον Αύγουστο.
Στη διαδικασία αδειοδότησης του λούνα παρκ περιλαμβανόταν πιστοποιητικό για τα παιχνίδια από μια εταιρεία, της οποίας η δραστηριότητα είχε διακοπεί και η άδεια ανακλήθηκε, εξαιτίας της εμπλοκής της στο περιστατικό της Χαλκιδικής που οδήγησε στον θάνατο του νέου.
Ο Γιώργος Καμπαϊλής, πατέρας του Γιάννη, ήταν αυτός που κίνησε τη διαδικασία, ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές το Σάββατο και κατήγγειλε την παρανομία στην πιστοποίηση του λούνα παρκ. Οι εισαγγελικές αρχές ενημερώθηκαν άμεσα και ο δήμος αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» στην εγκατάσταση.
Εύλογα ερωτήματα εγείρονται από το γεγονός ότι, κατά την αρχική ενημέρωση, οι τοπικές αρχές έμαθαν πως η εταιρεία δεν είχε δικαίωμα να πιστοποιεί παιχνίδια από τις 10 Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο δήμος προχώρησε στην αδειοδότηση, αναφέροντας ότι δεν είχε ενημερωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης ούτε για την αναστολή λειτουργίας της εταιρείας, ούτε για την ανάκληση της άδειάς της.
Ο κ. Καμπαϊλής, έχοντας πληροφορηθεί για το λούνα παρκ μέσω του διαδικτύου και με τον θάνατο του γιου του ακόμη πρόσφατο, αποφάσισε να δράσει για την ασφάλεια των άλλων παιδιών. Απευθύνθηκε στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος του εξήγησε ότι η αστυνομία δεν μπορούσε να παρέμβει, καθώς η αρμοδιότητα ανήκει στον δήμο. Τελικά, με την παρέμβαση του εισαγγελέα, το λούνα παρκ έκλεισε.
«Την κύρια ευθύνη την έχει ο δήμος, δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να έχει επιτρέψει τη λειτουργία του συγκεκριμένου λούνα παρκ, με τόσες παραβάσεις και αστοχίες… το δικό μου το παιδί πήραν, τη δική μου τη ζωή, ή αυτοί ή εγώ, είναι η τιμή του παιδιού μου, αυτό δεν θα αλλάξει, θα πάνε στη φυλακή όσοι πρέπει να πάνε, μου διέλυσαν τη ζωή, σκότωσαν το παιδί μου που είχε τόση λαχτάρα να ζήσει», τόνισε ο κ. Καμπαϊλής.