Έχουν πραγματοποιηθεί «42 συλλήψεις» και έχουν εκδοθεί «10 εντάλματα σύλληψης», ενώ περισσότεροι από «50.000 τελικοί απλοί χρήστες βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση». Η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος έχει προχωρήσει σε «επ’ αυτοφώρω συλλήψεις τελικών χρηστών».
Οι προσπάθειες της Πολιτείας για την καταπολέμηση της τηλεοπτικής πειρατείας αναμένεται να ενταθούν, καθώς αυτή η δραστηριότητα έχει πλέον χαρακτηριστικά οργανωμένου εγκλήματος με δομές πυραμίδας. Θεωρείται επίσης ότι σχετίζεται με άλλες παράνομες δραστηριότητες, όπως το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, καθώς και το trafficking. Η τηλεοπτική πειρατεία απειλεί επίσης την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων, καθώς οι πληροφορίες των χρηστών μεταβιβάζονται μεταξύ εγκληματικών οργανώσεων.
Η Πολιτεία έχει δείξει την αποφασιστικότητά της στη μάχη κατά της πειρατείας, εισάγοντας τη νομοθεσία για τη «δυναμική (ζωντανή) γραφή μετάδοσης περιεχομένου». Από το 2021, η Ελλάδα εφαρμόζει το σύστημα live blocking, το οποίο θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες μεθόδους για την «φραγή πειρατικών σελίδων». Συνολικά, 12 χώρες χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο με θετικά αποτελέσματα.
Το άρθρο 25 του Νόμου 4708/2020 καθιερώνει το «dynamic blocking injunction», ένα ισχυρό εργαλείο στην καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας. Η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας μπορεί πλέον να διατάσσει την «κατάργηση» ιστοσελίδων ή servers που μεταδίδουν παράνομα περιεχόμενο. Μέχρι σήμερα, η ΕΔΠΠΙ έχει «κατεβάσει» εκατοντάδες ή και χιλιάδες τέτοιες σελίδες.
Από το 2020, η πειρατεία οπτικοακουστικού περιεχομένου έχει αυξηθεί ραγδαία. Το EUIPO εκτιμά ότι τα διαφυγόντα έσοδα στην ΕΕ ανήλθαν σε πάνω από 21 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022, από 18,5 δισεκατομμύρια το 2020, με την πλειονότητα των ζημιών να προέρχεται από το τηλεοπτικό περιεχόμενο.
Οι συνδρομητικοί πάροχοι έχουν προσπαθήσει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, προσφέροντας περισσότερο περιεχόμενο σε καλύτερες τιμές, καθιστώντας τις υπηρεσίες τους πιο ανταγωνιστικές από αυτές των πειρατών. Αυτό, σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς, έχει αρχίσει να μειώνει τη ζήτηση για παράνομες συνδρομές, οι οποίες εκτιμώνται μεταξύ 600.000 και 1.000.000. Συγκριτικά, οι νόμιμες συνδρομές τηλεόρασης στην Ελλάδα είναι περίπου 1,3 εκατομμύρια, με την πειρατεία να αντιπροσωπεύει το 40% έως 80% αυτής της αγοράς.