Ο γιατρός, που είναι καθηγητής πανεπιστημίου και ιδιοκτήτης κλινικής γονιμότητας, είχε παραλείψει για 12 χρόνια να δηλώσει όλα του τα εισοδήματα.
Στον γνωστό γυναικολόγο επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000.000 ευρώ για φοροδιαφυγή, καθώς είχε “ξεχάσει” να δηλώσει όλα του τα εισοδήματα επί 12 χρόνια. Ο γιατρός διατηρούσε 36 τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς να δηλώνει την πηγή των καταθέσεων. Οι ελεγκτές του καταλόγισαν επιπλέον φόρο 2.300.000 ευρώ για τα αδήλωτα εισοδήματα, αλλά τελικά το πρόστιμο διαμορφώθηκε στο 1.000.000 ευρώ μετά την παραγραφή μέρους των οφειλών.
Η έρευνα ξεκίνησε όταν ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος παρέδωσε στο ΚΕΦΟΜΕΠ ένα CD με στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών του γυναικολόγου για τα έτη 2000-2012. Το CD περιείχε δεδομένα από τέσσερις τράπεζες όπου ο γιατρός διατηρούσε 36 λογαριασμούς μαζί με έξι συνδικαιούχους. Ο έλεγχος επεκτάθηκε στα εισοδήματά του από το 2001 έως το 2013. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, ο γιατρός υπέβαλλε κοινές φορολογικές δηλώσεις με τη σύζυγό του, δηλώνοντας εισοδήματα μόνο από μισθωτές υπηρεσίες και το επάγγελμα του χειρουργού γυναικολόγου.
Ωστόσο, οι φορολογικές αρχές διαπίστωσαν μέσω του συστήματος ELENXIS ότι ο γιατρός ήταν νόμιμος εκπρόσωπος, διαχειριστής και μοναδικός εταίρος μιας μονοπρόσωπης ΕΠΕ. Αποκαλύφθηκε πως υπήρχαν καταθέσεις στους λογαριασμούς του χωρίς να δικαιολογείται η πηγή τους, καθιστώντας τα αδήλωτο εισόδημα. Ο γιατρός κλήθηκε να προσκομίσει δικαιολογητικά για την προέλευση των χρημάτων, αλλά δεν κατάφερε να αποδείξει την νόμιμη προέλευση των ποσών.
Ακολούθησαν καταλογιστικές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος και πρόσθετων φόρων, συνολικού ύψους 2.327.980 ευρώ. Ο γιατρός υπέβαλε ένσταση, υποστηρίζοντας ότι είχε επέλθει παραγραφή για το μεγαλύτερο διάστημα και δικαιολόγησε την προέλευση μόνο 150.000 ευρώ. Τελικά, κρίθηκε ότι τα έτη 2001-2010 είχαν παραγραφεί και το τελικό ποσό των καταλογιστικών πράξεων ανήλθε σε 557.000 ευρώ για τη διετία 2011-2013.
Ο γιατρός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την ακύρωση των προστίμων, ισχυριζόμενος ότι τα αδήλωτα εισοδήματα αφορούσαν ακαθάριστα έσοδα της ΕΠΕ του. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του, καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι τα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς υπερέβαιναν τον ετήσιο κύκλο εργασιών της εταιρείας.