Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, πρόκειται για ένα έργο που δεν έχει καμιά σχέση με τις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και των τοπικών κοινωνιών.
Η περιφέρεια αποφάσισε να ανάψει το “πράσινο φως” για ένα έργο που αφορά κτήρια τα οποία είναι είτε νοικιασμένα, είτε με ληγμένα συμβόλαια, που χρειάζονται επισκευές και συντήρηση. Κτήρια που οι εργαζόμενοι κάθε τρεις και λίγο είναι αντιμέτωποι με την έλλειψη δροσιάς ή ζέστης, κτήρια που οι εργαζόμενοι δεν έχουν χώρο ούτε να «κουνηθούν».
Γιατί βρέθηκε ένας μόνον ανάδοχος; Μήπως η διακήρυξη ήταν φωτογραφική;”, αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.
Όπως τονίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής:
Μπορούν…, όταν κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή εντάσσουν στο “Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»” και μάλιστα στον άξονα προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση», ένα έργο που από μακριά φωνάζει ότι δεν έχει καμιά σχέση με τις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού, των τοπικών κοινωνιών…
Με τον βαρύγδουπο τίτλο «Ολοκληρωμένο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων της Περιφέρειας Αττικής και παρακολούθησης παραμέτρων & συνθηκών εσωτερικών χώρων συνάθροισης κοινού», με αναφορές σε «Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19», με όλα αυτά μαζί…φαντάζει εύκολο το ξεκοκάλισμα 1.691.960,00 ευρώ!!!
Σε δέκα κτήρια της Περιφέρειας – κτήρια νοικιασμένα, κτήρια με ληγμένα συμβόλαια, κτήρια που χρειάζονται επισκευές και συντήρηση, κτήρια που οι εργαζόμενοι κάθε τρεις και λίγο είναι αντιμέτωποι με την έλλειψη δροσιάς ή ζέστης, κτήρια που οι εργαζόμενοι δεν έχουν χώρο ούτε να «κουνηθούν» – η Περιφερειακή Αρχή έκρινε αναγκαίο να δώσει 1.691.960,00 ευρώ για να εγκατασταθούν συστήματα που θα μετρούν:
- Την κατανάλωση της ενέργειας
- Την μέτρηση περιβαλλοντικών παραμέτρων των εσωτερικών χώρων των κτιρίων.
- Την μέτρηση πλήθους παρευρισκόμενων εντός των κτιρίων!!!!
Και επειδή βέβαια ξέρουν όλοι να φυλάνε και τα νώτα τους…. βάζουν και έναν υπηρεσιακό παράγοντα να εισηγείται την αναγκαιότητα του έργου!!!
Ας μας πουν ποια μελέτη ανέδειξε την αναγκαιότητα;
Υπάρχει μελέτη που έδειξε ότι με τις παρεμβάσεις των συστημάτων αυτών θα εξοικονομηθούν ποσά μεγαλύτερα του 1.691.960,00 ευρώ;
Τι συστήματα είναι αυτά και που αλλού έχουν εγκατασταθεί;